Logo_logo_veursvoorburg

VMBO Veurs Voorburg krijgt nieuwbouw op de locatie Rijnlandlaan (omgeving Rijnlandlaan/Delflandlaan). Wethouder onderwijs, Saskia Bruines: “Ik ben blij dat we nu snel stappen kunnen zetten naar goede huisvesting van de school, die weer helemaal voldoet aan alle eisen en wensen van deze tijd.”

De gemeente heeft in de afgelopen periode gekeken naar drie locaties voor de school Veurs Voorburg:
- nieuwbouw op de huidige locatie (Van Horvettestraat 3);
- nieuwbouw op de locatie Rijnlandlaan (omgeving Rijlandlaan/Delflandlaan);
- verhuizing naar een leeg kantoorpand vlakbij winkelcentrum Julianabaan.
Locatie Rijnlandlaan blijkt het meest geschikt voor de school en is bouwtechnisch en financieel haalbaar.
 
Andere ontwikkelingen
Naast nieuwbouw van Veurs Voorburg krijgt in 2018 ook basisschool de Dijsselbloem, in combinatie met een turnhal, een nieuw gebouw aan de Rijnlandlaan. Verder heeft het college voorgesteld om rondom de Rijnlandlaan sociale woningbouw te realiseren. Het gaat daarbij om ongeveer 110 woningen die aantrekkelijk zijn voor doorstromers, zodat bestaande goedkope huurwoningen elders in de gemeente beschikbaar komen. 
De gemeenteraad beslist naar verwachting begin juli of de woningen er komen en binnen welke termijn. Na het besluit van de gemeenteraad wordt verder onderzoek gedaan naar wat het beste past op welke plek binnen het gebied. Er worden inloopavonden georganiseerd om omwonenden mee te nemen in alle ontwikkelingen voor de locatie Rijnlandlaan. Naar verwachting kan eind 2017/begin 2018 worden gestart met de bouw.
 
Verhuizing
Veurs Voorburg blijft tot het moment dat de nieuwbouw gereed is in het gebouw aan de Van Horvettestraat. De toekomstige bestemming van de locatie Van Horvettestraat 3 is nog niet bekend.