Normal_600x400-prijsuitreiking-duu

Op donderdag 21 april vond de finale plaats van de ontwerpwedstrijd: ‘Zoetermeer, duurzame stad van de toekomst’. Winnaar is de groep Greenville van het Alfrinkcollege met de gelijknamige stad Greenville. Zij ontvingen uit handen van Mariette van Leeuwen, wethouder Jeugd, een duurzame kookworkshop voor tien personen bij Smaak & Vermaak in Zoetermeer.

Over de strijders
Twee 4 Havo groepen van het Picasso en vijf 4 Havo groepen van Alfrinkcollege hebben tegen elkaar gestreden Zij volgden dit jaar allemaal het vak NLT (Natuur Leven Techniek). Tijdens het juryberaad, onder leiding van Mariëtte van Leeuwen, sprong de groep met hun ontwerp Greenville boven de anderen uit. Zij scoorde flink wat punten met de integratie van verschillende thema’s. Ook de fietsvriendelijkheid van hun drijvende stad was een sterk punt. 
 
Duurzaam en groen Zoetermeer
Het is het tiende achtereenvolgende jaar dat de ontwerpwedstrijd Zoetermeer, Duurzame stad van de toekomst georganiseerd is. De eerste stap naar een duurzamer samenleving is bewustwording van eigen keuzes. Met de ontwerpwedstrijd worden jongeren gestimuleerd stil te staan bij duurzaamheid en het effect van hun keuzes op het milieu. Daarom past de ontwerpwedstrijd goed bij het collegeprogramma en het Programma Duurzaam en groen Zoetermeer (www.zoetermeer.nl/duurzaamzoetermeer). Zoetermeer wil een van de voorbeeldsteden in Nederland zijn als het gaat om een duurzame stad, met een realistische aanpak.
 
Informatie over het project Stad van de Toekomst en Stichting Duurzame stad vindt u op www.duurzamestad.nl.