Normal_160324_llr_referendum
Op donderdag 24 maart heeft een derde van alle 18-jarige scholieren van het Groene Hart Lyceum een voorlichting bijgewoond over het Oekraïne-referendum van 6 april. Tijdens deze voorlichting kregen zij te horen hoe een referendum werkt, wat er feitelijk in het associatieverdrag staat en hoe en waar je kan stemmen. De leerlingenraad van het Groene Hart Lyceum had deze voorlichting op eigen initiatief georganiseerd en gepresenteerd.
De aanwezige scholieren luisterden aandachtig en stelden de gehele presentatie door kritische en inhoudelijke vragen. De leerlingenraad beantwoordde deze vragen aan de hand van de tekst van het associatieverdrag, om de scholieren een eerlijke en onbevooroordeelde toelichting te kunnen geven. Na afloop gaf een groot gedeelte van de aanwezige scholieren aan zeker te zullen gaan stemmen. 
 
De leerlingenraad kijkt tevreden terug op de voorlichting en kijkt ernaar uit om bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 weer een voorlichting te geven. Leven in een democratie is immers een voorrecht welke de leerlingenraad de scholieren graag op het hart wil drukken.