Normal_eva_dak__2_

Dak kindercentra opende vandaag haar eerste kinderdagverblijf in Voorburg: Eva Dak Elzendreef. Het moderne en volledig gerenoveerde kindercentrum biedt naast peuteropvang en buitenschoolse opvang nu ook opvang aan de allerkleinsten. Een langgekoesterde wens kwam daarmee uit.

Al langer had Dak kindercentra de wens om naast buitenschoolse opvang ook opvang voor kinderen van 0 tot 4 in Voorburg te bieden. Vandaag was het eindelijk zover. De grondige verbouwing die voorafging aan de opening, toverde het pand om tot een prachtig kindercentrum. De sfeervolle ruimtes hebben volop ontdekhoekjes, gevarieerd speelgoed, knutselmaterialen en muziekinstrumentjes. Genoeg ingrediënten om er een geweldige tijd van te maken!
 
Open deuren 
Dak kindercentra koos bij het inrichten voor een open deurenbeleid. In de gezamenlijke ruimte ontmoeten kinderen van de verschillende groepen elkaar en spelen ze samen. Dit stimuleert kinderen om op ontdekkingstocht te gaan, samen met de pedagogisch medewerkers. Daarnaast heeft elke groep zijn eigen groepsruimte met slaapkamers voor de kleinsten. 
 
Buitenspelen
Ook de buitenspeelplaats is een uitdagende en afwisselende plek om te spelen. De kinderen hebben vanuit de eigen groep direct toegang tot de grote groene speelplaats, welke is opgesplitst in verschillende gedeelten, zodat elk kind in de leeftijd van 0 tot 13 jaar er veilig en naar hartenlust kan spelen. Fietsen, ravotten, zandtaartjes bakken, klimmen, kruipen of even uitrusten op de diverse leuke zitplekjes. Het kan er allemaal! 
 
Overgang naar school stuk gemakkelijker
Basisschool de Essesteijn is in hetzelfde gebouw gehuisvest. “Een groot voordeel voor de kinderen”, zegt unitmanager Claudia Bakker. “We bereiden de kinderen al spelenderwijs voor op de basisschool met thema’s die ook in de kleuterklas aan bod komen. Daarnaast spelen ze geregeld buiten, naast het schoolplein. De warme overdracht vanuit het kindercentrum en het feit dat de kinderen al zo vertrouwd zijn met de omgeving maakt de overgang naar de basisschool een heel stuk makkelijker.”
 
Eva Dak Elzendreef 6-8, Voorburg, www.dakkindercentra.nl