Logo_willemdekooningacademy_eva-pontini

Jaarlijks organiseren De Affiche Galerij in Den Haag en de 3sec.gallery in Breda een wedstrijd voor eerstejaars studenten grafisch ontwerpen aan verschillende kunstacademies.

Dit jaar zijn er inzendingen van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, Artez in Arnhem, Sint Lucas in Antwerpen en van de Design Academy Eindhoven. Uit de ruim 100 inzendingen maakte de jury een selectie van 23 affiches. Bij de selectie is gekeken naar concept, gebruik van beeld en typografie en het overbrengen van de boodschap.
 
I Save Sex
Ieder jaar maken de studenten affiches op een thema. In 2016 is dit thema I Save Sex. De affiches van de studenten zijn slim, gelaagd, soms grappig en veelal uit het hart gegrepen. 
 
Winnaars
Van de volgende studenten is werk geselecteerd:
 
  • ARTEZ Arnhem: Sabrine Berendsen, Jesse van Meel, Anne de Bekker, Demi van Eeten, Nienke Temmink, Jip van de Beek, Sharon Hoogers en Carmen Steenbrink
  • Design Academie Eindhoven: Tijnke van Gelder
  • Sint Lucas Antwerpen: Maxim van Heertum, Cis Druyts, Justine Danckers, Khadja Tits en Tamara Van Loock
  • Willem de Kooning Academie Rotterdam: Joy Xu, Amber Ledegang, Maura Verkleij, Lisanne 't Hart, Louisa Teichmann, Sofia Nissila, Doo Won Kim en Eva Pontini
 
Reprise in Den Haag
Sinds 2008 organiseert De Affiche Galerij jaarlijks een project voor eerstejaarsstudenten grafisch ontwerpen. Sinds 2015 gebeurt dit in samenwerking met de 3sec.gallery in Breda. Over vooraf bepaalde thema’s hebben de studenten ieder jaar een affiche gemaakt. Een selectie van 4 affiches per editie is te zien in de lange vitrine van De Affiche Galerij. De informatieaffiches zijn gemaakt door Dennis Koot.
 
Praktische Informatie
De Affiche Galerij is gevestigd bij halte Spui in de tramtunnel van Den Haag. Dagelijks gratis toegang van 6 uur 's morgens tot 12 uur 's avonds.