Tanja Jadnanansing, foto: Twitter

Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing van de PvdA verlaat de politiek. Zij wil haar carrière voortzetten in het onderwijs. Zij zal haar termijn als Kamerlid volmaken maar zich niet herkiesbaar stellen tijdens de verkiezingen in maart 2017. Dit meldt Parool.

In een interview met de krant Parool zegt Jadnanansing: “Met heel mijn wezen denk ik dat ik het onderwijs in moet”. Het Amsterdamse Kamerlid kwam tot de realisatie door haar 49ste verjaardag die zij vorige week vierde. “Ik ben gaan nadenken: waar word ik gelukkig van? Dat is onderwijs en jongeren. Zonder de politiek had ik dat nooit geweten.” In de Kamer heeft Jadnanansing de portefeuille Onderwijs, daarnaast geeft zij elke maandag les op een vmbo-school in Amsterdam. Wanneer haar termijn in de Kamer erop zit, wil de politica graag leiding gaan geven aan een mbo-instelling in de Randstad.

Bij de vorige verkiezingen in 2012 kwam Jadnanansing op plek vier op de kandidatenlijst van de PvdA terecht, een opvallende stijging vanaf plek 28 waarop zij in 2010 toetrad tot de Kamer. Ze benadrukt dat de slechte vooruitzichten voor de PvdA in de huidige peilingen geen invloed hebben gehad op haar besluit de politiek te verlaten. “Dit was voor mij een moeilijk besluit. Ik keer de PvdA niet de rug toe; dit blijft mijn club.”

© Nationale Onderwijsgids