Normal_logo_google2

Op 13 en 14 juni 2016 organiseert Google Nederland in de Fokker Terminal de Digitale Werkplaats voor zpp'ers en kleine ondernemers. Tijdens gratis workshops leren ondernemers digitale vaardigheden om online zaken te doen en zo groei te realiseren.

Den Haag is met 33.000 zzp’ers 1 van de steden met de meeste zelfstandigen in Nederland. Het aantal startende ondernemers blijft toenemen. Kennis en vaardigheden van ondernemers zijn van groot belang voor groei. 
 
Digitale Werkplaats
Google wil de lokale ondernemers in Den Haag helpen door bedrijven op een laagdrempelige manier  deel te laten nemen aan de Digitale Werkplaats. Tijdens de sessies in de Digitale Werkplaats kunnen ondernemers verschillende digitale vaardigheden leren. Met die kennis kunnen bedrijven meer groei kunnen realiseren. Ondernemers leren onder meer:
 
  • opbouwen en beheren van een website
  • creëren van een online strategie om meer klanten te werven
  • samenwerking bevorderen met digitale tools.
Google werkt hierbij samen met de gemeente Den Haag en Qredits, een onafhankelijke en private kredietverstrekker.
 
Aanmelden
U kunt zich voor deze workshops aanmelden via deze website van Google.
 
Technologie helpt groei
Een van de belangrijkste problemen bij Nederlandse bedrijven is het creëren van groei. De economie herstelt zich, maar de toekomstige groei is niet gegarandeerd. De gemeente Den Haag, Google en Qredits geloven in de kracht van de ondernemers en de belangrijke rol die zij spelen in de groei van de Nederlandse economie.
 
Ondernemers zijn de Nederlandse economie. Zo'n 48% van de Nederlandse arbeidsmarkt bestaat uit zelfstandigen en kleine ondernemers, die een groot groeipotentieel hebben. Iedere zzp’er of kleine ondernemer heeft zijn uitdagingen en beperkingen om bij te kunnen dragen aan het economisch herstel. Volgens het CPB is er een gebrek aan kennis over hoe technologie kan helpen groei te realiseren. Internet biedt veel kansen voor Nederlandse bedrijven en Google wil deze ondernemers hierbij op weg helpen.