Normal_klas__kinderen__po__so__groep__jongens__ict__laptop__tablet

Woensdagmiddag 13 januari organiseert Smart Education Hub-school Christoffel een bijeenkomst met diverse workshops voor alle leerkrachten en directies van Haagse basisscholen. Onderwijsinnovatie staat tijdens deze workshop- en discussiemiddag centraal. Dat meldt Smart Education Hub.

Vorig jaar is het Smart Education Hub-programma gestart om scholen te ondersteunen bij het realiseren van onderwijsinnovatie. Een maatschappelijk verantwoord ondernemen initiatief van Samsung en diverse partners uit het bedrijfsleven en onderwijs, dat schoolbesturen kosteloos wordt aangeboden om onderwijsvernieuwing te stimuleren. Het programma bestaat uit intensieve innovatietrainingen voor leraren (Smart Teachers), de inrichting van klaslokalen met devices en digitale leermiddelen (Smart Classrooms) en een online platform om informatie te delen (Smart Sharing).

Laurentius Stichting in Den Haag is één van de eerste onderwijsstichtingen in Nederland die een Smart Education Hub heeft geopend. Naast het volgen van innovatietrainingen, hebben zij een Smart Cube ontwikkeld met de nieuwste technologieën en digitale leermiddelen. Een soort ‘live lab’ waarin leerlingen en docenten kunnen experimenteren, leren en innoveren.

De workshopmiddag wordt geopend door een toelichting door onderwijswethouder van Den Haag, Ingrid van Engelshoven, en programmamanager van Smart Education Hub, Michiel Dijkman. De workshops die georganiseerd worden zijn: werken met de Smart Cube, digitale skills voor leraren, tablets in de klas, smart classroom @Het Wespennest en smart sharing.

© Nationale Onderwijsgids