Normal_speelmpp-regenboog

Mariëtte van Leeuwen (wethouder Jongeren) en Hans Roskam (directeur MOOI) reikten woensdag 22 juni de eerste exemplaren van het SpeelmeerPaspoort 2016 uit in Ayers Rock, aan leerlingen uit groep 7 van basisschool De Regenboog.

Na het doorlopen van een spannend programma, dat werd verzorgd door de medewerkers van Ayers Rock, wachtten de kinderen op het uitdelen van de SpeelmeerPaspoorten.
 
Wat jammer dat de koffer waar de SpeelmeerPaspoorten inzaten op slot zat. Dat was een tegenvaller. Gelukkig werd er ook een groot geheim van Speelmeer onthuld. De mascotte van Speelmeer, Playmore, is in een compleet nieuw jasje gestoken. Nadat de kinderen een geheimschrift ontcijferden wisten ze dat ze Playmore naar beneden moesten roepen. Hij kwam abseilend naar beneden. Eigenhandig kwam hij de sleutel van de koffer met SpeelmeerPaspoorten aan de wethouder overhandigen. Zo konden de vakantiepassen toch worden uitgedeeld aan de leerlingen van De Regenboog.
 
Met het thema 'Het geheim van Speelmeer', ziet de Zoetermeerse vakantiepas er vrolijk uit. Het staat boordevol vakantie-ideeën voor het hele gezin. Kinderen kunnen voordelig naar de bowlingbaan of een museum. Ook kunnen ze klimmen bij Ayers Rock, klauteren en klimmen in de Ballebak, of naar speeltuin Westerpret. Allemaal tegen gereduceerd tarief. Ook staan de activiteiten van speelboerderij het Buitenbeest, de stadsboerderijen, wijktuin Rokkeveen en het sport- en spelprogramma in het SpeelmeerPaspoort.
 
De vakantie blijft leuk tot de laatste dag met een geheimzinnige slotweek in Rokkeveen. Van 15 tot en met 19 augustus kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar van 10.00 tot 16.00 uur terecht bij Speelmeer in sportcentrum De Veur. Alle kinderen die in Zoetermeer wonen ontvangen een via hun basisschool een SpeelmeerPaspoort.
 
Meer informatie
Meer informatie over Speelmeer, het vakantieprogramma en het SpeelmeerPaspoort kunt u vinden op www.speelmeer.nl.