Normal_zeilen

Van 13 tot en met 15 mei is voor de kust van Scheveningen het zeilevenement de North Sea Regatta. Net als in voorgaande jaren komt ook de Optimist on Tour langs in Scheveningen. Leerlingen uit groep 5 tot en met 8 kunnen hier kennismaken met watersport.

De Optimist on Tour is een samenwerking van het Watersportverbond en Delta Loyd. Tijdens de Optimist on Tour krijgen de kinderen les in een Optimist: een jeugdzeilboot. Het evenement maakt jaarlijks een tour door het hele land om kinderen gratis kennis te laten maken met watersporten.
 
Voor wie
Optimist on Tour is voor kinderen uit groep 5 tot en met 8 van de basisschool die een zwemdiploma A hebben. Zowel scholen als ouders/verzorgers kunnen een les reserveren. Voor scholen biedt de Optimist on Tour ook een lesprogramma aan met de zeilgame De Optimist en de jeugdserie W.S.V. De Optimist op tv.
 
Waar en wanneer
De zeillessen zijn op:
 
vrijdag 13 mei tussen 13.00 tot 16.00 uur
zaterdag 14 mei tussen 10.00 tot 16.00 uur
zondag 15 mei tussen 10.00 tot 16.00 uur
De lessen starten elk half uur en duren 30 minuten.
 
Het kantoor van de North Sea Regatta ligt op de Hellingweg 136. De zeillessen zijn in de jachthaven bij dit kantoor (de Malherbe haven). De locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer (bus 22 halte Douzastraat, tram 11 halte Statenlaan, tram 17 halte Van Boetzelaerlaan).
 
Aanmelden
Inschrijven kan via het secretariaat van de North Sea Regatta via e-mail secretariaat@nsr.nl. Vermeld bij de inschrijving het aantal leerlingen en het gewenste tijdstip voor een les.
 
Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de Optimist on Tour op www.optimistontour.nl. Of bekijk de beelden van de Optimist on Tour van 2015 op YouTube.