Normal_wethouder_de_jong_bedankt_de_vrijwilligers_met_een_boekje_over_de_natuur

Op 17 februari hebben de vrijwilligers van het project Groen doet Goed de Natuurcursus afgerond. Tijdens de cursus leerden de vrijwilligers tips en trucs om de kinderen die meedoen aan Groen doet Goedactiviteiten te boeien en begeleiden. Wethouder Kees de Jong was ook aanwezig tijdens de laatste cursusavond. Hij bracht de complimenten van het college over en bedankte de vrijwilligers met een presentje.

De vrijwilligers van Groen doet Goed kregen tijdens de cursus handvatten voor het begeleiden van buitenactiviteiten voor kinderen. De cursus bestond uit drie avonden en werd gegeven door Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN). 
 
Wethouder De Jong bedankte de vrijwilligers met een boekje over de natuur. Hij vindt het fijn dat Waddinxveners zich willen inzetten om kinderen meer buiten te laten spelen. Kinderen spelen minder vaak buiten dan 20 jaar geleden en besteden steeds meer tijd aan televisie en digitale spelletjes. De wethouder is blij dat Groen doet Goed de natuur dichter bij de kinderen brengt. 
 
Dit jaar organiseert Groen doet Goed diverse activiteiten in Waddinxveen. We kunnen hiervoor nog extra hulp gebruiken! Houdt u van de natuur en vindt u het leuk kinderen van 4 tot en met 12 jaar daarover iets bij te brengen? Of heeft u bijzondere en leuke kennis over het Gouwebos en de Voorofsche Polder die u wilt delen met onze vrijwilligers? Neem dan contact op met Shiona Vierbergen via groendoetgoed@waddinxveen.nl. Maatwerk is mogelijk. U kunt activiteiten organiseren of ondersteunen, eenmalig helpen of meerdere keren. Meer informatie over Groen doet Goed en de activiteiten in 2016 vindt u op www.waddinxveen.nl/groendoetgoed.