Normal_leraar_po_vo_schoolklas_school

Twee Haagse scholen mogen zich 3 jaar lang van de Onderwijsinspectie ‘Excellente School’ noemen. Basisschool 't Palet in de Schilderswijk en de Nutsschool M.M. Boldingh zijn daarmee een voorbeeld voor andere scholen in het land.

Basisschool ’t Palet krijgt de titel voor de manier waarop de school het taalonderwijs aanpakt en thema’s uitdiept. De leraren van het Palet halen volgens de jury ‘het beste uit zichzelf en uit de leerlingen’.
 
De Nutsschool M.M. Boldingh aan het Verhulstplein is een ‘Vreedzame School’. De school noemt zich niet alleen vreedzaam, maar laat dit doorwerken in alles wat de school doet. Zo krijgen leerlingen uit groep 7 en 8 een training als mediator:  ze bemiddelen onderling bij meningsverschillen.
 
Brede Buurtschool
In het juryrapport van het Palet noemt de jury het Brede Buurtschoolbeleid van de gemeente. Hierdoor kunnen de scholen de lestijd verlengen met 6 uur per week.
 
Op het Palet maken deze uren onderdeel uit van het normale rooster. De kinderen gaan daardoor 4 dagen in de week tot 16.00 uur naar school. In de extra tijd is aandacht voor sport en bewegen, beeldend vormen, theater en ICT&Techiek en vooral kunstvakken.
 
Excellente School
Ieder jaar wijst een jury van de Onderwijsinspectie de beste scholen van Nederland aan. Basisscholen kunnen zich voor deze verkiezing aanmelden. Alleen de uitgekozen scholen mogen zich ‘Excellente School’  noemen.  Om de titel te halen moet de school aan veel eisen voldoen. De gemeente stimuleert scholen om zich aan te melden als ‘Excellente School’.  
 
Meer informatie
Lees meer over  de Brede Buurtschool of bekijk de websites van de scholen:
www.paletnet.nl en www.nutsschoolboldingh.nl.