Logo_visual_lyceum

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 januari is het Open Huis op de vier vestigingen van CSG Groene Hart. Hier worden groep 8-leerlingen en hun ouders geïnformeerd over wat deze scholen hen te bieden hebben. Het draait dan allemaal om sfeer proeven en zelf ontdekken op welke school de groep 8-er zich het beste thuis zal voelen.

De vier vestigingen van CSG Groene Hart bieden op deze twee dagen hun Open Huis-programma aan met ieder uur diverse informatierondes waar van alles wordt verteld en getoond over het onderwijsprogramma en andere belangrijke informatie. Ook kunnen ouders en/of leerlingen hier hun vragen stellen. Voor de leerlingen worden er diverse leuke activiteiten en workshops georganiseerd. Tijdens het Open Huis zijn alle scholen geheel in bedrijf. Alle leerkrachten en een flink aantal leerlingen laten de bezoekers zien wat voor moois hun school te bieden heeft.
 
Open Huis-programma op de vestigingen
 
Leerpark:
In het junior gebouw (het rode gebouw op het plein) worden er informatierondes gehouden. Ook kunnen ouders met specifieke vragen over zorg of ondersteuning hier terecht. In het hoofdgebouw zijn er inforondes voor het vmbo-onderwijs en apart voor leerwegondersteuning (lwoo). In de gymtoren (F) kun je klimmen op de klimwand en foot-golf doen. In de centrale hal is de leerlingenraad te vinden, maak je o.a. kennis met Diensten & Producten (examenprogramma in de bovenbouw) en Loopbaanoriëntatie. Je kunt hier tevens je eigen verfspat-schilderij maken met de CKV-verfspatmachine. 
 
Alle praktijklokalen zijn in bedrijf waarbij je bij houtbewerking, elektro en techniek je eigen fotolijstje kunt maken. Je kunt een keer printen op een echte 3D-printer. En in de bakkerij en keukens kun diverse demonstraties zien. In het restaurant maak je kennis met de horecabeleving op het Leerpark. Daarna kun je bij Wiskunde aan de slag met getallen door een spelletje te darten. Bij de kunstvakken kun je een sieraad maken of monster in een doosje. En er zijn nog diverse presentaties, spellen, proefjes en quizzen te doen voor alle overige vakken.
 
Topmavo:
Bij de ingang worden de groep 8-ers en hun ouders welkom geheten. In de aula kun je op de foto en vind je diverse stands met informatie van en over de iPad, de talentklassen, zorg en counseling, de decaan en kun je in gesprek met de ouderklankbordgroep. Door middel van een routebeschrijving kun je een route door de school lopen. In de lokalen worden de vakken getoond en zijn er diverse spellen en presentaties: chance met Frans, Deutsch macht Spass, vlieg in het web, Quiz zoek je plekje en Game over. Of je kunt een leuke button maken. Ook kun je aan de slag met techniek en doe je leuke proefjes in het lab of bottenbingo.
 
Er is een lokaal met informatie over de projecten in de onder- en bovenbouw en over de nieuwbouw aan de Tolstraat. Er zijn elk kwartier rondleidingen in het Henry Dunant-gebouw waar tevens vragen kunnen worden gesteld. In de gymzalen kun je kennismaken met diverse sporten.
 
Lyceum:
In de aula zijn diverse kramen waaronder van de talentklassen, het Anglia-onderwijs (Engels), gymnasium, vwo+ en het Technasium. Ook kun je horen wat Lyceum-likes zijn met alles wat het Lyceum uniek maakt. Ondertussen zijn er op het podium muziekoptredens van leerlingen. Ieder uur draaien er diverse presentaties over algemene schoolzaken, het gymnasium, Technasium en vwo+klas. Ook wordt er in alle vakken aandacht besteedt aan de iPad waar alle nieuwe eerstejaars straks mee gaan werken. In het grote lab van de school kun je meedoen met het chemiespektakel of een biopractica. En bij natuurkunde kun je ook proefjes doen. In de gymzalen kun je je sporttalent ontdekken en een record neerzetten.
 
Bij Nederlands leer je hoe je moet debatteren en bij wiskunde kun je je puzzel-inzicht uittesten. In het geschiedenislokaal ga je op ontdekkingsreis. Tevens voor alle andere vakken is er veel informatie te verkrijgen en kun je meedoen met minilesjes, spelletjes en quizzen. Of wat dacht je van een cursus boekhouden? Ook de leerlingenraad is actief en er is veel informatie over de huiswerkklas en –begeleiding, projectdagen, excursies en brugklaskamp. Cultuur staat hoog in het vaandel en er zijn kunstexposities en leerlingen die aan het werk zijn te zien. Ook in het muzieklokaal is van alles te zien en te proeven.
 
Rijnwoude:
In de aula is er een talentenmarkt waar van iedere talentklas een kraam is waar werkstukken, (foto)presentaties en demonstaties te zien zijn. Ook zijn er diverse voorlichtingsrondes waarin verteld wordt over het onderwijs en specifiek over de brugklassen. Leerlingen demonstreren de iPad en de digitale leeromgevingen. In de studio zijn er filmopnames voor het Open Dag journaal en kun je even lekker jammen of drummen.
 
Tevens presenteren de vakken zich in alle lokalen, waaronder je een racebaan kunt bouwen voor wiskunde en zijn er diverse minilesje, spelletjes en quizzen. In het BV-lokaal kun je meedoen met een workshop tekenen. Bij natuurkunde is er een demonstratie van de spectaculaire vuurproef en zijn er diverse proefjes te doen. En kun je bij biologie natuurlijk het van social media bekende skeletpak zien.
 
Kom naar het Open Huis van CSG Groene Hart!
(Leerpark, Topmavo, Lyceum, Rijnwoude)
Op vrijdagavond 29 januari van 18.30 - 21.30 uur en zaterdagochtend 30 januari van 09.30 - 12.30 uur. De adressen en meer informatie zijn te vinden op www.groenehartscholen.nl/groep8 
Bekijk de leuke promofilm of doe mee met de online talentenwijzer en ontdek je talent!