Normal_suhheader_def

Woensdagmiddag 13 januari organiseert Smart Education Hub-school Christoffel een bijeenkomst met diverse workshops over onderwijsvernieuwing voor alle leerkrachten en directies van Haagse basisscholen.

Innovatie en digitale vaardigheden zijn op veel scholen het gesprek van de dag. Platform Onderwijs 2032 adviseerde recentelijk om digitale vaardigheden onderdeel te maken van het lesprogramma. Waarom? De wereld om ons heen verandert snel en technologie speelt een steeds belangrijkere rol. Tegelijkertijd zijn er maar weinig mensen die weten hoe te werken met deze technologie. De arbeidsmarkt heeft hierdoor een groeiende behoefte aan mensen met de juiste vaardigheden.
 
In het onderwijs ligt de focus hierdoor steeds meer op 21e eeuwse vaardigheden. Maar hoe realiseer je nu onderwijsinnovatie? Om scholen bij dit vraagstuk te ondersteunen, is vorig jaar het Smart Education Hub-programma gestart. Een maatschappelijk verantwoord ondernemen initiatief van Samsung en diverse partners uit het bedrijfsleven en onderwijs, dat schoolbesturen kosteloos wordt aangeboden om onderwijsvernieuwing te stimuleren. Het programma bestaat uit intensieve innovatietrainingen voor leraren (Smart Teachers), de inrichting van klaslokalen met devices en digitale leermiddelen (Smart Classrooms) en een online platform om informatie te delen (Smart Sharing).
 
Laurentius Stichting in Den Haag is één van de eerste onderwijsstichtingen in Nederland die een Smart Education Hub heeft geopend. Naast het volgen van innovatietrainingen, hebben zij een Smart Cube ontwikkeld met de nieuwste technologieën en digitale leermiddelen. Een soort ‘live lab’ waarin leerlingen en docenten kunnen experimenteren, leren en innoveren.
 
Inmiddels is de Hub één jaar open. Graag nodigt Laurentius Stichting alle leerkrachten en directies van Haagse basisscholen uit om te komen kijken en zich te laten inspireren!
 
Programma woensdag 13 januari
13.00 uur     Inloop met lunch
 
13.30 uur     Welkom en toelichting door onderwijswethouder Den Haag Ingrid Van Engelshoven en Michiel Dijkman (programmamanager Smart Education Hub)
 
14.00 uur     Stichting Laurentius over werken met de HUB
 
14.20 uur     Workshops
  • Werken met de Smart Cube (door Sjaak Hoek en Rinus van Amstel, leerkrachten Laurentius Stichting)
  • Digitale skills voor leraren (door Mark Froger, trainer bij Innofun)
  • Tablets in de Klas (door Femke Bosmans, leraar bij Smart Education Hub-school Klein Heyendaal in Nijmegen)
  • Smart Classroom @Het Wespennest (door Marijke Blijleven, directeur bij Smart Education Hub-school Het Wespennest in Amsterdam)
  • Smart Sharing (door Marcel Kesselring, Community Manager Smart Sharing Platform)
15.45 uur     Afronding
 
Praktische informatie
Locatie: Basisschool De Christoffel, Madurolaan 25, 2496 Den Haag
Aanmelding: Via https://www.smartsharingplatform.nl/calendar_events/82
 
Voor meer informatie kunt u terecht bij Marloes Bloemert via m.bloemert@hvdm.nl of 06 – 2280 9345.